Am mai postat un articol cu diverse site-uri utile, dar nu foarte cunoscute, dar a fost unul general. Acum as vrea sa intru mai mult in detalii si sa va strang la un loc cele mai utile si probabil mai putin cunoscute site-uri pentru grafica. Site-urile pe care le voi insira mai jos sunt atat gratuite dar si cu plata si sper sa va fie de folos.

1. Adobe Color Wheel

Adobe Color Wheel este un instrument gratuit care vă permite să găsiți palete de culori complementare pe o roată de culori. Puteți alege dintre diverse reguli de potrivire a culorilor, precum și prin ajustarea filtrelor RGB. Este perfect pentru decorarea, proiectarea site-urilor web sau realizarea de materiale de marketing!

2. CleanPNG

Acest site web oferă imagini PNG gratuite de înaltă calitate, fără fundaluri. Milioanele de PNG-uri oferite sunt perfecte pentru broșuri, bannere, site-uri web și multe altele. Site-ul oferă descărcări gratuite nelimitate, fără înregistrare sau alte costuri ascunse.

3. Pixlr

Cu Pixlr, puteți edita imagini chiar în browser, fără Photoshop sau GIMP. Este un instrument ușor de utilizat, care nu necesită instalare și este gratuit, cu excepția cazului în care aveți nevoie de mai multe funcții. Puteți lucra în browserul dvs. preferat sau puteți descărca aplicația de pe telefon pentru a edita imagini fără instrumente complicate. Partea cea mai bună, este că platforma este tradusă în română.

4. Infogram

Acest site web vă permite să creați infografice uimitoare, precum și diagrame, rapoarte și imagini vizuale pe rețelele sociale. Este un editor modern și elegant, care vă ajută să prezentați informațiile într-un mod interesant.

5. CloudConvert

Mai mult ca sigur la un moment dat va fi nevoie să convertiți un fișier în alt format. Când acest moment va veni, puteți folosi CloudConvert. Selectați fișierul de pe dispozitivul vostru, iar după ce s-a încărcat veți avea la dispoziție o listă cu toate formatele disponibile în care poate fi convertit fisierul, nimic mai simplu.

6. Pixabay

Site-uri precum Shutterstock sunt prea scumpe pentru majoritatea utilizatorilor ocazionali, Pixabay este o opțiune mult mai potrivită. Oferă peste două milioane de imagini, ilustrații, videoclipuri și grafice vectoriale fără drepturi de autor pentru descărcare gratuită. Este un site web la îndemână pentru oricine dorește să se implice în design de bază sau are nevoie de o imagine stock disponibilă gratuit pentru un proiect.

7. Squoosh

Data viitoare când trebuie să comprimați o imagine, nu trebuie să deschideți un editor de imagini și să o faceți singur. În schimb, încercați Squoosh, care oferă o interfață web simplă pentru reducerea dimensiunii imaginilor. Aruncă o imagine pe interfață și se va deschide editorul. Există un meniu pe fiecare parte care vă permite să alegeți forma de compresie a imaginii, împreună cu opțiuni suplimentare, în funcție de alegerea voastră. Această configurație de editare divizată vă permite să lăsați partea stângă ca imagine originală în timp ce faceți modificări în partea dreaptă. Pe măsură ce lucrați, modificările se vor actualiza și puteți trage linia din mijloc pentru a previzualiza cum va arăta imaginea. Site-ul vă va arăta, de asemenea, noua dimensiune a imaginii voastre pe măsură ce faceți modificări, plus modificarea procentuală a dimensiunii față de fișierul original. Este un loc elegant și util pentru a reduce dimensiunile imaginilor fără software suplimentar.

8. Pexels

La fel ca si Pixabay, Pexels este un site care contine imagini si videoclipuri stock gratuite, care nu necesita licentiere si pot fi modificate dupa bunul plac. Puteti de asemenea incarca si voi poze pentru binele comunitatii, „the more the merrier”. Acem inclusiv o sectiune de Provocari, unde sunt si premii in bani, in caz ca vreti sa va incercati norocul.

9. FontSpace

Cei de la FontSpace au o colectie de peste 92000 de font-uri, care pot fi folosite pentru proiectele voastre. Font-urile sunt aranjate in categorii pentru a va facilita cautarea font-ului dorit.

10. Unsplash

Unsplash este un site de fotografii stock susținut de o comunitate prietenoasă de fotografi, toți încărcând fotografii stock gratuite pentru a le descărca și utiliza. O necesitate pentru orice designer exigent.

11. Photopea

Un instrument de editare foto care merge cap la cap cu Adobe Photoshop și este complet online. Este, de asemenea, gratuit și disponibil pentru utilizare fără a fi nevoie să vă înregistrați sau să vă autentificați. Aveți acces la funcționalitatea layer-elor, puteți descărca fișierul ca document Photoshop, aveți un selector de baghetă magică și o mulțime de alte funcționalități pe care le-ați putea găsi doar pe o platformă desktop.

12. ToffeeShare

O platformă privată și gratuită de partajare a fișierelor, care este criptată de la un capăt la altul și care nu are o limită de dimensiune a fișierelor. Acest lucru este foarte util dacă încercați să partajați fișiere unui client și întâmpinați probleme cu alte site-uri web de transfer de fișiere peer-to-peer.

13. TheNounProject

O colecție masivă de peste 3 milioane de pictograme și fotografii stock. Le puteți descărca ca PNG sau SVG și le puteți utiliza în majoritatea aplicațiilor. Spre deosebire de multe alte biblioteci de pictograme, acest site web oferă active de înaltă calitate gratuit.

14. 365PSD

365PSD este una dintre cele mai vechi galerii pentru gratuități, care conține peste șase ani de arhive gratuite. Include totul, de la pictograme și butoane până la elemente web tipice.
Puteți sorta printr-o gamă nesfârșită de vectori și fișiere Photoshop. Acest site web este grozav pentru designerii web și de aplicații.

15. Google Fonts

Un director intuitiv și robust de fonturi web open source pentru ca designerii să le folosească așa cum doresc. Toate create la standardele înalte la care te-ai aștepta de la un gigant web precum Google.