Anul acesta Deepcool a lansat și o serie de periferice, pe lângă produsele sale deja consecrate (cooler-e procesor, ventilatoare, carcase, etc).

Astăzi vom vorbi despre mouse-ul MG510. Este un mouse cu un mod dual de conectare, pe fir și wireless 2.4Ghz. Formatul lui este unul mijlociu, ergonomic, iar dacă nu am ține cont de butoanele laterale back și forward, poate fi folosit atât persoanele dreptace cât și de cele stângace.

Conținut pachet:

  • mouse;
  • dongle 2.4Ghz;
  • cablu cu înveliș paracord USB Type-A la USB Type-C de 1.8 metri;
  • adaptor USB Type-C mamă la USB Type-A mamă;
  • manual de utilizare;

Deepcool MG510 este un mouse mediu ca și dimensiune, având o lungime de 124mm, 65mm lățime și o înălțime de 39mm. Greutatea este de asemeni una redusă, cântărind doar 83 de grame,în mare, cam aceasi greutate cu cea a mouse-urilor cu carcasă perforată, spre exemplu, Redragon Storm Elite, care cântărește 88 de grame. Design-ul este unul ergonimic și ambidextru. Este foarte comod în timpul utilizării îndelungate. Pentru cei pasionați de gaming, poate fi folosit foarte ușor cu grip-uri de tip fingertip sau claw.

Pe partea superioară, avem cele 2 click-uri principale, ce acționează microswitch-uri Omron, certificate pentru 20 de milioane de apăsări. Faptul că cei de la Deepcool au ales să folosească microswitch-uri Omron ne arata că produsul este pe măsura așteptărilor în raport cu prețul destul de mare.

Între click-urile principale avem rotita scroll, care este confecționată dintr-un cauciuc moale, texturat cu linii punctate pentru a oferi o aderență cât mai bună. În spatele rotiței scrool avem un buton care schimbă modul de iluminare.

Switch-urile folosite pentru rotita scrool si butoanele laterale sunt Kailh, nici aici nu putem spune ca cei de la Deepcool au ales switch-uri de buget, cum ar fi Huano.

Pe laterala stângă, avem 2 butoane, configurabile, care vin predefinite cu funcțiile back și forward.

Pe partea inferioară a mouse-ului avem 2 butoane, unul pentru setarea DPI-ului și unul pentru setarea pooling rate-ului (avem 4 trepte predefinite: 125/250/500/1000Hz). Sub cele 2 butoane mai avem un slider cu 3 funcții pentru mouse, oprit, pornit fără iluminare și pornit cu iluminare. Astfel ajungem la un numar total de 8 butoane, din care 6 programabile.

Tot pe partea inferioară avem și senzorul optic al mouse-ului. Acesta este unul destul de des folosit și de restul producătorilor consacrați pentru segementele lor mid-range, Pixart PAW3370. Acesta este capabil să atingă 19000DPI, 50G accelerație, 400IPS, și pooling rate 1000Hz. Altfel spus, MG510 este un oponent serios pentru restul mouse-urilor din segmentul mid, deși nu excelează la aspect (mă refer că nu are un aspect mai agresiv cum suntem obișnuiți să vedem la alte mouse-uri de gaming), compensează pe partea de ergonomie și specificații.

MG510 vine echipat cu un acumulator de 700mAh, ce promite a ne aduce o autonomie de până la 36 de ore, în funcție de setările folosite pentru senzor și iluminare. În perioada în care am testat mouse-ul, atât pentru lucru cât și pentru gaming, acumulatorul a rezistat undeva aproape de 30 de ore. Pentru partea office l-am avut setat pe 1500DPI, polling rate 250Hz și iluminare mono statică, pentru gaming am folosit 2400DPI și polling rate de 1000Hz tot cu iluminare mono statică.

În partea din față avem conectorul USB Type-C. Din păcate, acesta are două caneluri pe margine, astfel vă fi un pic dificilă folosirea altui cablu decât cel din pachet, dacă aveți la îndemăna un cablu care are cauciucul din jurul conectorului ceva mai subțire, se va potrivi.

Pe spatele mouse-ului avem logo-ul Deepcool transparent și o mică fantă transparentă pe unde este iluminarea.

In spatele rotitei scrool avem indicatorul de baterie, acesta se va aprinde in timpul incarcarii si in momentul in care se termină bateria.

Partea de funcționare wireless este asigurată de un nanoreceiver 2.4Ghz. Că și o mică paranteză, am observat că lipsește în construcția mouse-ului, un loc de depozitare pentru acest nanoreceiver.

Pentru modul de lucru wired, Deepcool a pus in pachetul mouse-ului un cablu USB Type-A la USB Type-C, imbracat in material textil Paracord cu o lungime de 1,8 metri.

În cazul în care veți folosi mouse-ul MG510 la un desktop care este așezat sub birou, pentru a elimina orice problemă de comunicare din cauza distanței sau a interferențelor, în pachet mai avem un adaptor USB Type-A mamă la USB Type-C mamă, ce ne permite să folosim cablul pe post de prelungitor pentru a aduce nanoreceiver-ul sus pe birou lângă mouse, pentru a elimina orice interferență.

Pentru configurarea mouse-ului, Deepcool ne pune la dispoziție o aplicație ce poate fi descărcată de la acest link. Aplicația este una cât se poate de simplă și ușor de utilizat. Acesta are 4 tab-uri pentru setari, poziționate in partea de sus din dreapta pentru iluminare, setarile DPI, parametrii mouse-ului si MACRO.

În mijlocul ferestei, în partea stângă avem o casetă pentru setarea a 3 profile, pentru diferite setări în cazul diferitelor activități pentru a nu mai pierde timpul configurând mouse de fiecare dată când îl folosim pentru gaming sau pentru aplicații office.

Iar în partea dreaptă avem asignarea butoanelor.

Sub caseta cu profile, avem un indicator pentru baterie, astfel știm în permanență când e nevoie să punem mouse-ul la încărcat.

În primul tab, cel pentru iluminare, în partea de jos, avem modul de iluminare.

Avem de ales între 9 moduri de iluminare: Prism stream, Mono color, Breathing effect, Motion streak, Neon, Colorful, Flicker, Flashing star și Wave.

Spre partea dreaptă avem setările pentru viteza jocului de lumini sau nivelul intensității (în funcție de modul selectat) și paleta de culori (la fel, este disponibilă pentru anumite moduri de iluminare).

Trecând la tab-ul DPI, avem în partea de jos a ferestreic ele 7 trepte pentru valorile DPI pe care le putem seta, ce pot fi schimbate prin apăsarea butonului DPI de pe partea inferioară a mouse-ului și paleta de culori pentru a putea alege o culoare pentru fiecare din cele 7 trepte.

În tab-ul Mouse Parameters avem setările pentru sensibilitatea mouse-ului, viteza rotiței scrool și viteza dublu click-ului.

Ultimul tab, ne permite crearea de MACRO-uri. Aceastea se configurează apăsând record, iar la finalul secvenței apăsăm stop record.

Pentru setarea MACRO-ului pe un anumit buton, mergem în oricare alt tab al aplicației pentru a ne reapărea secțiunea de asignare a butoanelor, selectăm butonul dorit, mergem pe MACRO, iar apoi ni se deschide o fereastră de unde ne alegem MACRO-ul dorit.

PRO:

  • senzor optic bun;
  • ergonomie bună;
  • mouse-ul este ambidextru;
  • butoane configurabile;
  • autonomie bună a bateriei;

CONTRA:

  • preț un pic cam mare;
  • nu se poate folosi orice cablu pentru încărcare din cauza locașului mufei USB;
  • lipsa unui locaș pentro nanoreceiver;

Concluzii:

Deepcool MG510 este un mouse simplu, fabricat utilizând componente de calitate. Forma este una ambidextră și ergonomică. Dispune de un senzor optic bun, Pixart 3370, care îl face ideal inclusiv pentru jocuri fast-paced, dar bun și pentru uz normal sau office. Autonomia este una bună, se duce spre aproximativ 36 de ore, în funcție de setările de performanță și modul de iluminare. Deepcool a pus la dispoziție și un soft pentru configurarea funcțiilor mouse-ului. Putem să ne configurăm inclusiv funcții MACRO. Anumite setări se pot face on-the-fly direct din butoanele fizice ale mouse-ului (butoanele DPI și Report de pe burta mouse-ului pentru performanță și butonul din spatele rotiței scrool pentru iluminare). Experianța în utilizare atât pentru uz normal cât și gaming este una bună. De asemeni, mouse este foarte confortabil și din prisma greutății reduse, 83 de grame. Ca și punct de reper, genul acesta de greutate este întâlnit la mouse-urile cu carcasă perforată. Per total, este un mouse bun, pe care îl puteți folosi în orice împrejurare, mai ales dacă sunteți în căutarea unui mouse care să folosească componente bune, ușor și cu un design simplu. În momentul review-ului Deepcool MG510 se găsea la prețuri începând cu 460 RON.