Streamplify este un brand ce face parte din consorțiul Pro Gamers Club, cine sunt ei? Ei bine, ei dețin câteva brand-uri foarte cunoscute, dintre care enumerăm: NOBLECHAIRS, Endgame Gear, 8pack sau der8auer.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/image-14.png)
Streamplify este un brand ce s-a axat pe nișa de streaming și vloging, oferind produsele esențiale pentru a iți iniția accesul în această zonă. Aceștia au dezvoltat un microfon ce vine în 2 variante, unul cu trepied, iar al doilea cu braț pantografic, o cameră web, un green screen retractabil, 2 lămpi de streaming circulare, una de 10 inch, iar a 2 de 14 inch. Ultimul produs din portofoliul lor, este produsul despre care vom vorbi în acest articol, HUB-ul USB CTRL 7.
Continut pachet:
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-1.png)
- HUB USB;
- cablu USB 3.0 Type-A -> USB 3.0 Type-A;
- organizator cabluri;
- adaptor curent;
- pictograme suplimentare;
HUB-ul USB este construit din ABS, de culoare neagră, este cilindric și are o bază mare cu o peliculă cauciucată pentru a îi oferi o aderență sporită indiferent de suprafață pe care va fi pus.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-8.png)
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-23.png)
Pe partea frontală avem 7 butoane rotunde cu LED din care putem porni sau opri port-ul aferent fiecărui buton. Deasupra fiecărui buton putem monta o pictogramă pentru a ne fi mai ușoară identificarea device-ului conectat la respectivului.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-16.png)
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-19.png)
În pachetul produsului avem un total de 16 pictograme. 7 dintre ele sunt numerotate de la 1 la 7, restul de 9 au pictograme reprezentând cameră, caști, microfon, etc pentru a ne facilita identificarea device-urilor.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-2.png)
Pictogramele sunt transparente iar în locașul din HUB a fiecărei pictograme avem un LED RGB care le iluminează în mod uniform și ne ajuta să le vedem și în condiții de iluminare redusă.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-20.png)
Pe partea din spate avem port-urile USB 3.0 pentru conectarea device-urilor, din cele 7 port-uri, unul este dedicat și pentru încărcarea dispozitivelor mobile, oferind 5V la 2A.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-10.png)
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-11.png)
Sub port-urile pentru conectarea device-urilor avem port-ul USB 3.0 Type-A pentru conectarea la PC și port-ul de alimentare de la priză.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-12.png)
Pentru alimentarea HUB-ului, cei de la Streamplify au pus în pachet un adaptor de curent ce oferă un output de 24W (12V2A).
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-5.png)
Adaptorul de curent are o mufa universală rotundă cu pin pozitiv central, astfel în caz că cel din pachet se va defecta, el poate fi înlocuit cu ușurință cu un alimentator universal cu polaritatea și voltajele celui din fabrică.
Pe lateralele HUB-ului avem un model circular, în mijlocul căruia regăsim logo-ul Streamplify.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-22.png)
Având în vedere că avem un HUB USB 3.0, am vrut să vedem cum face față și transferului de date. Pentru asta am folosit un SSD M.2 de la Biostar, model M700 512GB PCI-E Gen3x4, specificațiile acestuia ne dau o viteză de scriere de până la 1450MB/s și una de citire de până la 1700 MB/s, acesta a fost pus într-un rack Orico M2L2-NV03C3 USB3.1 GEN2, pentru test am folosit CrystalDiskMark, iar vitezele au fost unele bune după cum puteți observa mai jos.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/12/hub-ctrl-7-rgb-eu-f-bk-25.png)
PRO:
- pictograme pentru identificarea device-urilor conectate;
- posibilitatea pornirii sau a opririi unora din device-uri;
- design plăcut cu iluminare RGB;
- bază mare cauciucată pentru o stibilitate bună;
- port dedicat pentru încărcarea dispozitivelor mobile;
- preț bun comparativ cu oferta de pe piață;
- alimentator cu mufă universală;
- organizator de cabluri;
CONTRA:
- puterea port-ului de încărcare putea fi mai mare, conform device-urilor mobile actuale de pe piață;
- era bine să existe măcar un port USB Type-C;
- cablul de alimentare un pic cam scurt;
Concluzii:
HUB-ul celor de la Streamplify este o prezență bună pe o piață saturată de modele, să spun ușor anoste, design-ul și iluminarea îi oferă șansă să se remarce în mulțimea de HUB-uri. Construcția lui ne permite să nu mai ținem toate device-urile la vedere că să știm ce trebuie să oprim sau ce e băgat în port-ul „x”, lucru care este înlesnit de prezența acelor pictograme. La capitolul viteze de transfer stă bine, singurul minus cu adevărat sesizabil pentru mine a fost puterea mică de încărcare pentru port-ul dedicat și încărcării device-urilor mobile. În ziua de azi, orice device mobil trage un minim de 30W, pe când port-ul nu oferă un maxim de doar 10W. Per total este un produs bun, pe care nu strică să îl avem în vedere în caz că vrem să facem uin pic de ordine pe birou sau pur și simplu vechiul HUB începe să dea semne de oboseală. Cum vă spuneam, prețul nu este unul mare, în momentul review-ului se poate achiziționa la preturi începând cu 270 de RON. În acea zonă de preț găsim HUB-uri cu switch-uri pentru port-uri, ori cu același număr de port-uri ori cu câteva în plus, dar fară iluminare și fară pictograme pentru identificarea device-urilor conectate.
![](https://diytech.ro/wp-content/uploads/2022/02/gold-badge.png)