Iată că a poposit pe la noi și primul produs de la ASUS, anume, ASUS ROG Gladius II Origin. Despre ASUS nu cred că se mai poate spune ceva nou, este un brand de care a auzit toată lumea. Compania are în portofoliu nemumarate produse. Nu cred că este persoană care să nu fi avut până acum măcar odată un produs ASUS, fie că a fost vorba de un periferic, placă de bază, telefon, router sau măcar un stick USB, sunt ferm convins că oricine a avut placerea să dețină un device ASUS. Din acest motiv, consider că nu are rost să mai „batem apa-n piuă” legat de istoria brand-ului, așa că o să trecem direct la produs.
Gladius II Origin este un mouse din segmentul mid price al celor de la ASUS și este încadrat în categoria de periferice ROG (Republic of Gamers). Specificațiile sale sunt unele care tind spre gama de top, iar pachetul produsului vine împreună cu destule accesorii pentru a mulțumi orice gamer înrăit.
Continutul pachetului:
- mouse;
- un cablu îmbrăcat în material textil de 2 metri;
- un cablu din PVC de 1 metru;
- un etui de protecție ROG;
- două switch-uri japoneze Omron D2F-01F de schimb;
- un sticker metalic ROG;
Mouse-ul este echipat cu un senzor optic Pixart PMW3360. Senzorul asigură 12000DPI, minimum fiind de 100DPI, o viteză maximă de 250IPS, o accelerație de 50G și un polling rate de 1000Hz. Specificațiile senzorului vor asigură o experiență în utilizare foarte bună, fie că e vorba de gaming sau uz normal (acasă sau la birou).
Cele 2 butoane acționează switch-uri Omron D2FC-F-K, cu o durată de viață de aproximativ 50 de milioane de click-uri. Cum am menționat și mai sus, în pachet mai avem 2 switch-uri adiționale, tot Omron, dar modelul D2F-01F. În cazul în care vă întrebați care este diferența dintre cele două seturi de switch-uri, D2F-01F este fabricat în Japonia, iar modelul D2FC-F-K este produs în China, litera „C” desemnând țara de origine. O altă diferență intre cele 2 switch-uri este și rezistența la apăsare a click-urilor.
Galdius II Origin are 6 butoane, din care 5 programabile, dar rotița de scroll suportă programarea a trei funcții, pentru cele 3 mișcări: scroll up, scroll down și scroll click. Setările se pot face rapid prin intermediul aplicației Armoury Crațe din secțiunea „Device”.
Aplicația Armoury Crate a fost conceputa pentru a fi o platformă de unde să putem configura și opera toate dispozitivele compatibile cu ea sau ASUS Aura, mai jos vă voi prezenta câteva din funcțiile ei care țin de mouse-ul Gladius II Origin.
Sub secțiunea „Device”, avem și „MACRO”, la fel ca restul mouse-urilor de gaming de pe piață, ne oferă posibilitatea de a înregistra MACRO-uri. Limita maximă a acțiunilor per MACRO fiind limitată la 100.
Din tab-ul „Performance” putem seta valorile DPI, accelerație, polling rate sau viteza de răspuns a click-urilor.
Tab-ul „Lighting” ne permite configurarea iluminării mouse-ului, avem la dispoziție următoarele efecte: static, breathing, color cycle, rainbow, reactive, comet, Aura Sync și partition. Cel din urma ne permite să configurăm independent cele 3 zone ale mouse-ului (rotita de scroll, banda de jos și logo-ul) cu anumite efecte și culori diferite. În cazul în care aveți mai multe device-uri compatibile cu ASUS Aura, Gladius II Origin se poate sincroniza cu ele, dar despre asta vom vorbi puțin mai jos.
Următorul tab este „Calibration”, de aici putem selecta câteva mousepad-uri ASUS, diferite suprafețe sau putem chiar opera noi o calibrare manuală a senzorului pentru a beneficia de performanțe optime din partea lui.
Ultimul tab este „Firmware update”, aici putem verifica dacă mouse-ul are instalată ultima versiune de firmware,în caz contrar o putem instala de aici.
Secțiunea Aura Sync ne permite sincronizarea iluminării mouse-ului cu restul device-urilor pe care le avem conectate la desktop sau laptop și sunt și ele compatibile cu Aura Sync. Aici avem următoarele efecte de iluminare: static, breathing, strobing, color cycle, rainbow, starry night, music, smart, adaptive light, dark, star, tide și trigger. În cazul în care nu vi se par suficiente aceste efecte, cei de la ASUS au creat și aplicația Aura Creator pentru a duce lucrurile mai departe, bine, de fapt le vom duce noi mai departe, unde ne putem noi crea propriile efecte de ilumiunare. O să vă scriu un mic articol în care vă voi explica cum anume putem crea efecte noi de iluminare.
Următoarele secțiuni sunt unele destul de generale, și nu țin de mouse,așa că voi trece repede prin ele, în cazul în care cineva încă nu a făcut cunoștință cu Armoury Crațe să aibă totuși o idee despre ce poate să ne ofere aplicația.
Secțiunea „Game library”, aici putem seta pentru periferice profilul pe care dorim să îl atribuim fiecărui joc. Profilul conține:
- asignarea fiecărui buton;
- setările pentru DPI, polling rate, timpul de răspuns al butoanelor;
- modul de iluminare;
La „Scenario profiles” puteți seta pentru fiecare profil în parte modul de iluminare al Aura Sync, precum și volumul. Profilele se pot lega aici nu doar de jocuri ci și de aplicațiile instalate în sistem.
„Game deals” este un mic shop de unde puteți cumpără jocuri la prețuri speciale.
Următoarea secțiune este „News”, la fel cum ne spune și numele, aceasta este secțiunea de știri.
În ultima secțiune, „Settings” avem 3 tab-uri, „General” de unde ne putem selecta tema pentru Armoury Crațe, avem la dispoziție trei variante: ROG, TUF Gaming și ASUS:
„Update center” ne oferă la un loc atât update-urile pentru aplicație, cât și pe cele al device-urilor conectate, astfel avem într-un singur loc toate update-urile și nu vom fi nevoiți să intrăm pe fiecare device în parte pentru a îi actualiza firmware-ul:
Mai sus vă scriam despre Aura Creator, această aplicație ne permite să creăm noi un mod custom de iluminare pentru device-uri, ne seletam zona de iluminare, atribuim efectul dorit, culorile, viteza, iar după ce terminăm de configurat toate zonele putem salva profilul de iluminare:
Exteriorul mouse-ului este unul destul de simplu, cum am spus și mai sus, avem șase butoane, cele două click-uri principale, rotița de scroll, butonul de DPI și butoanele back și forward de pe lateral. Vopseaua este una semi lucioasă, dură, nu cea cauciucată cu care mai vin unele mouse-uri și care riscă să se curețe.
Același model cauciucat se regăsește și pe lateralele mouse-ului:
Gladius II Origin vine în pachet cu 2 cabluri, unul din PVC de un metru, iar al doilea îmbrăcat în material textil cu o lungime de doi metri. Astfel pentru un transport mai facil puteți lua doar mouse-ul.
ASUS ne oferă și un etui de transport în care să putem ține mouse-ul pe durata transportului sau în momentele în care nu îl folosim. Etuiul poartă și el logo-ul ROG.
Iar pentru gamer-ii împătimiți avem inclusiv un logo metalic cu adeziv ROG:
PRO:
- construcție solidă și grip-urile laterale din cauciuc;
- switch-urile de schimb japozene;
- senzorul optic Pixart PMW3360, care oferă mișcări precise;
- forma ergonomică îl face foarte confortabil;
- pachetul de accesorii;
CONTRA:
- spre surprinderea mea, după două săptămâni de utilizare nu am găsit nimic împotriva lui;
Concluzii:
Așa cum era de așteptat, ASUS nu a dezamăgit deloc prin modelul Gladius II Origin. Este un mouse gaming bun, la un preț rezonabil punând în balanță performantele, software-ul și pachetul de accesorii. La momentul review-ului se găsește la preturi începând cu 440 RON. Este un mouse foarte confortabil, adecvat atât pentru gaming cât și pentru office. Software-ul Armoury Crate te lasă să configurezi în orice mod dorești mouse-ul, se pot crea profile cu anumite setări pentru jocuri diferite, dar putem seta profile și pentru anumite aplicații. Daca aveți de gând să vă înlocuiți mouse-ul actual cu unul nou, Gladius II Origin este un pretendent foarte bun.
3 thoughts on “Mouse gaming ASUS ROG Gladius II Origin”
Comments are closed.