Azi a picat pe masa noastră un model nou de mouse de la Redragon. El poartă numele Invader, iar prima senzație pe care mi-a lăsat-o a fost de nostalgei din prisma formei, te duce cu gândul la perioada de dinaintea trend-ului cu mouse-uri de gaming cu forme „SF”. Are un design simplu pe care îl întâlneam pe orice birou în anii ’90.
Nu vă gândiți în schimb că este un mouse cu un design învechit și atât. Nicidecum, sub carapacea lui simplă avem tot ce este mai nou și mai bun. Că să îl caracterizez printr-un singur cuvânt, Redragon Invader este un „sleeper”.
Conținut pachet:
- mouse;
- manual de utilizare;
- sticker adeziv cu logo Redragon;
Forma sa este una simplă, cu un design ambidextru, lucru mai rar întâlnit în ultima vreme în rândul mouse-urilor de gaming (fapt datorat de formele din ce în ce mai ergonomice, cu suport pentru fiecare deget în parte și cu multiple butoane programabile pe laterală), majoritatea fiind adresate doar persoanelor dreptace.
Știu, dacă stam să ne gândim mult, majoritatea persoanelor stângace folosesc mouse-ul tot cu mâna dreaptă (sper să nu mă înșel cu această afirmație, dacă mă înșel, să îmi fie cu iertare) și sunt foarte puține care folosesc mouse-ul cu mâna stangă (personal, cunosc doar o persoană care folosește mouse-ul cu stânga) așa că mulți v-ați gandi, care e marea chestie că e ambidextru? Ei bine, e mare lucru să mai ai parte de o asemenea opțiune, mai ales la un mouse care este conceput pentru gaming.
Acest feature, împreună cu forma clasică, zic că îl evidențiază destul de bine pe piața de profil, unde diferențele au început să fie din ce în ce mai mici din cauza numărului foarte mare de opțiuni disponibile.
Bun, acum că am evidențiat 2 dintre caracteriticile lui Invader, să vedem mai exact și ce anume îi poate „pielea”.
Sub carapacea sa, Invader este echipat cu un senzor optic Pixart PMW3325. Acest senzor este capabil de 5000DPI, accelerație 20G, un tracking speed de 100IPS și un refresh rate de 1000Hz. Cum vă spuneam, nu vă lăsați păcăliți de înfățișarea sa „gingașă”, vine echipat cu un senzor bun pentru gaming, dar și precis pentru productivitate.
Switch-urile folosite pentru click-uri sunt, Huano albastre pentru click-urile principale și Huano negre pentru butoanele din spatele rotiței scroll.
Pentru butoanele laterale și rotița scroll au fost folosite switch-uri JD negre.
Micro switch-urile Huano albastre cu contactor alb sunt garantate 20 de milioane de click-uri, cele Huano negre cu contactor roșu sunt garantate 10 milioane de click-uri, iar cele JD negre cu contactor roșu tot 10 milioane de click-uri.
Toate switch-urile de mai sus se ascund în spatele a 8 butoane configurabile, iar dacă îl punem la socoteală și pe cel de pe partea inferioară a mouse-ului, cel folosit pentru a trece prin profile, ajungem la un număr total de 9 butoane.
Pe lateralele mouse-ului avem un model texturat în relief cu triunghiuri, care ajută la un grip mai bun asupra mouse-ului. Tot pe laterală avem și 3 butoane, back, forward și un buton rapid fire (mai exact la o apăsare a butonului mouse-ul dă mai departe comanda a 3 click-uri consecutive), jucătorii de FPS-uri sigur vor fi încântați.
Rotița scroll este acoperită cu un cauciuc foarte fin și moale, lucru care asigură o aderență foarte bună, dar din păcate este un adevărat magnet pentru praf, scame, și orice alte particule care plutesc prin cameră în vecinătatea mouse-ului.
Invader este un mouse mijlociu ca și dimensiuni, are o lungime de 117mm, o lățime de 64mm și o înălțime de 39mm. Este de asemeni și un mouse destul de greu pentru dimensiunea lui, cântărind 140 de grame. Greutatea mare pentru dimensiunea lui se datorează unei greutăți montate sub carapace în partea superioară.
Cablul său are o lungime de 1,8 metri și este îmbrăcat în material textil, oferind o rigiditate medie a cablului, dar care nu afectează mișcările mouse-ului, fie normale, fie bruște din timpul sesiunilor de gaming.
Ultimul lucru de menționat la capitolul vizual este iluminarea. Aceasta este aRGB și acoperă 3 zone, rotița scroll, logo-ul Redragon de pe partea din spate și bentița ce pornește din spatele click-urilor principale și înconjoară mouse-ul prin partea din spate.
Iluminarea poate fi configurată foarte ușor prin intermediul aplicației mouse-ului. Tot din aplicație putem seta și restul valorilor pentru Invader.
Aplicația pentru configurarea mouse-ului se poate descărca de la acest link.
Interfața aplicației este una cât se poate de simplă, așa cum deja ne-au obișnuit cei de la Redragon. Avem 4 tab-uri în partea de sus, General, DPI, Light și Info. În partea de jos avem cele 5 profile ce pot fi configurate pentru diverse situații zilnice. Profilele se pot schimba între ele direct din mouse, apăsând butonul „Mode switch” de pe burta mouse-ului.
Tab-ul general ne permite configurarea funcțiilor butoanelor, accelerația, viteza cursorului, viteza rotiței scroll, a dublu click-ului și setarea polling rate-ului.
Din tab-ul DPI putem seta valorile DPI între 100 și 10000DPI (stiu că v-am spus că sezorul duce 100-5000DPI, dar surplusul până la 10000DPI este făcut printr-un fel de overclock) pentru cele 5 profile.
Tab-ul Light ne permite setarea moului de iluminare pentru Invader, avem 5 moduri individuale de iluminare, Breathing, Rainbow, Full lighted, Wave și Flash, fiecare dintre ele cu anumite setări disponibile. La fel ca și în cazul celorlalte setări, iluminare se poate atribui profilelor disponibile.
În ultimul tab, Info, avem doar detalii despre modelul mouse-ului și versiunea software-ului.
PRO:
- senzor optic bun;
- formă simplă, ce ne aduce aminte de mouse-urile din tinerețe;
- este ambidextru;
- buton rapid fire;
- permite multiple setări;
- cablu îmbrăcat în material textil;
- greutate bună;
- iluminare RGB configurabilă;
CONTRA:
- dimensiune un pic cam mică;
- lipsa benzilor cauciucate pe laterale;
- cauciucul de pe rotița scroll este prea moale și fin și atrage imediat praf și alte particule;
Concluzii:
Redragon Invader este un produs ce atacă o nișă ce nu prea este populată, cea a mouse-urilor gaming ambidextre. Sunt extraordinar de puține variante pentru persoanele stângace. Vine echipat cu un senzor bun, destule butoane ce pot fi configurate și o greutate bună pentru gamer-i. Chiar dacă este market-at ca un mouse gaming, forma sa îl pretează fară probleme și pentru lucru office. Că să fim siguri că se poate deghiza într-un mouse office simplu, îi putem opri iluminarea și astfel nimeni nu va bănui ce se ascunde sub carapacea sa „anostă”. Singurul lucru ce i se poate reproșa de anumite persoane, este dimensiunea un pic mică, va fi un pic dificil de utilizat de persoanele cu mâini mai mari, eu fiind una din acele persoane. Cu toate astea, experiența în utilizare a fos una plăcuta odată ce am apucat să mă obișnuiesc cu dimensiunea lui. Prețul este iarăși un punct forte al lui Invader, în momentul review-ului, se poate achiziționa cu un preț începând de la 75 RON. Lucrurile acestea îl fac pe Redragon Invader o opțiune bună pentru persoanele care își doresc un mouse cu aspect simplu, dar care atunci când vremea vine, să facă față cu brio și unuei sesiuni de gaming.