Cel mai mare eveniment tehnologic din calendar, CES (cunoscut anterior sub numele de Consumer Electronics Show), are loc în fiecare ianuarie, aducând o mulțime de noi anunțuri și lansări de produse.

În timp ce evenimentul din 2021 a fost destul de diferit – la fel ca multe spectacole și lansări de la începutul lui 2020 – organizatorul spectacolului, Asociația de Electronice de Consum din SUA (CTA) a organizat un eveniment complet în Las Vegas pentru CES 2022. Ne așteptăm ca 2023 să fie un an bun, pe măsură ce toată lumea revine în leagănul vieții normale.

CES este prima oportunitate pentru multe companii de a-și etala produsele pentru anul care vine – precum și de a prezenta tehnologiile viitoare. Deși este dominată de mărci mari, este și o oportunitate pentru companiile mai mici de a prezenta fie invenții grozave, fie produse care, sincer, nu vor mai vedea niciodată lumina zilei.

Ne concentrăm pe produsele care ar putea avea un impact asupra întregului an, pe marii jucători, pe lucrurile care contează. Iată un rezumat a ceea ce credem că ar contează.

Acer a actualizat linia Aspire, linia Swift și a făcut câteva anunțuri Predator și Nitro, precum și lansarea Halo Swing, o boxă inteligentă concepută pentru exterior.

Președintele și CEO-ul AMD, Lisa Su, a susținut o prezentare principală la CES pentru a prezenta următoarea generație de procesoare mobile din seria 7000 ale mărcii. De asemenea, am văzut trei noi cipuri desktop care au tehnologia 3D V-cache de la AMD, cu 16 nuclee pe procesorul emblematic. AMD a lansat, de asemenea, GPU-urile mobile RX 7000, ideale pentru jocuri 1080p în setări ultra sau pentru utilizări pentru crearea de conținut pe laptopuri de gaming de top.

ASUS și-a lansat noile modele Zenbook, toate având ecrane OLED și cele mai recente cipuri Intel și Nvidia. De asemenea, a prezentat un Chromebook conceput special pentru jocuri în cloud, cu un afișaj de 144 Hz și tastatură cu iluminare din spate RGB. Una dintre cele mai mari surprize, totuși, au fost afișajele OLED 3D fără ochelari Spatial Vision. Evenimentul de gaming ROG al mărcii a avut loc pe 3 ianuarie și a dezvăluit câteva laptop-uri cu specificații înalte, un monitor de gaming de 540 Hz, un mouse Aim Lab ediție specială și o tastatură impresionantă in format 75% cu ecran OLED.

Președintele BMW, Oliver Zipse, a subliniat viziunea BMW asupra viitorului în timpul discursului principal al mărcii din 2023. Aceasta a inclus un concept care își schimbă culoarea, numit BMW i Vision Dee și intenționează să introducă în mașinile sale afișaje heads-up cu parbriz complet începând cu 2025. De asemenea, a existat o perspectivă asupra următoarei versiuni a sistemului de infotainment BMW, care va rula pe Android.

Fossil a anunțat Fossil Gen 6 Hybrid Wellness Edition, care combină indicatoarele tradiționale cu un afișaj E Ink pentru a oferi funcții inteligente, făcând o funcție plăcută de design clasic și tehnic.

Garmin a anunțat Dash Cam Live și are conectivitate LTE pentru înregistrarea mereu conectată.

HTC a folosit CES 2023 pentru a dezvălui HTC Vive XR Elite, o nouă cască autonomă care evoluează designul HTC Vive Flow în ceva mai substanțial. Oferă o gamă largă de funcții VR și XR și este plăcută și ușor de purtat.

Intel a început spectacolul cu una dintre cele mai vechi note cheie. Marca și-a prezentat hardware-ul mobil Intel din a 13-a generație, inclusiv primul procesor pentru laptop cu 24 de nuclee. De asemenea, a dezvăluit noi procesoare din seria N pentru Chromebookuri și și-a extins gama de cipuri desktop.

Lenovo a anunțat IdeaPad Pro, IdeaPad Slim și Chromebookul IdeaPad Flex 3i, pentru a începe, dar cei mai buni sunt Lenovo Yobga Book 9i cu afișaje multiple, Lenovo Tab Extreme care este plin de putere și Lenovo Smart Paper – un alt E. Dispozitiv de scris cu cerneală electronică.

LG a prezentat un televizor OLED aproape complet fără fir, care transmite conținut dintr-o cutie media Zero Connect și are nevoie doar de un cablu de alimentare pentru televizorul în sine. LG Display și-a dezvăluit tehnologia panoului OLED de a treia generație, pe care ne putem aștepta să o vedem în televizoarele viitoare, cu o luminozitate de vârf uimitoare de 2.100 nit. Am văzut și frigiderul InstaView, unde puteți bate în panoul ușii pentru a-l face transparent, astfel încât să puteți vedea în interior. Împreună cu LG ArtCool Gallery – o unitate de aer condiționat cu un ecran de 27 de inchi pentru lucrări de artă sau fotografii. LG a anunțat noi soundbar-uri la spectacol și am văzut un nou modul de cameră interesant de la LG Innotek. De asemenea, brandul a dezvăluit noi laptop-uri pentru populara sa serie Gram, inclusiv două modele complet noi, LG Gram UltraSlim și LG Gram Style.

Motorola nu a apărut în sensul tradițional la CES, dar a văzut marca-mamă Lenovo anunțând ThinkPhone de la Motorola. Da, preia ideea ThinkPad a Lenovo și o pune într-un telefon marca Motorola, inclusiv un buton roșu multifuncțional în lateral. Este foarte bine prezentat comunității de afaceri. De asemenea, este confirmat că următorul Motorola Defy va oferi comunicații prin satelit. Acest telefon, construit de marca britanică Bullitt, nu a fost lansat la CES, este doar tachinat.

Nanoleaf a folosit CES pentru a prezenta o gamă de dispozitive noi din familia în creștere – nu este vorba doar despre acele hexagoane. Nanoleaf acceptă Matter și a adăugat un sistem pentru a reacționa la televizor pentru un efect în stil Philips Amblight, precum și câteva plafoniere și o serie de comutatoare.

Nvidia a început lucrurile devreme pe 3 ianuarie, anunțând GPU-urile pentru laptop din seria 40, împreună cu Nvidia GeForce Now Ultimate, care permite jocuri în cloud cu un RTX 4080. De asemenea, a anunțat GPU-ul desktop GeForce RTX 4070 Ti, care pare foarte asemănător cu ” nelansatul” RTX 4080 12GB.

Panasonic și-a folosit conferința de presă CES pentru a vorbi despre durabilitate, în timp ce și-a anunțat cel mai recent televizor emblematic – MZ2000. MZ2000 va avea dimensiuni de ecran de 55, 65 și 77 de inchi și aduce cu sine o serie de îmbunătățiri față de predecesorul său, inclusiv o creștere cu 150% a luminozității de vârf. De asemenea, a lansat Lumix S5II, prima cameră Panasonic care beneficiază de focalizare automată cu detectare de fază.

Razer a anunțat o serie de completări la dispozitivele sale axate pe jocuri, inclusiv un scaun de gaming cu sunet surround încorporat, o bară de sunet care formează fascicul pentru jucători, o nouă cameră web și actualizări ale liniei Razer Blade – cu modele 18, 16 și 14.

Samsung a dezvăluit o gamă de produse pentru casă inteligentă, computere, ecrane și televizor. Selecția de televizoare din 2023 include soiuri OLED, Micro LED și Neo QLED. Există, de asemenea, o nouă integrare cu Philips Hue, care vă poate sincroniza iluminarea inteligentă cu acțiunea de pe ecran. Am văzut un nou cuptor inteligent care folosește inteligență artificială și camere pentru a ajuta la gătit și pentru a preveni arsurile. Galaxy Book 2 Go a fost dezvăluit și are un chipset Snapdragon 7c+ Gen 3. Între timp, monitoarele de jocuri deja masive ale Samsung au devenit și mai mari. Există un nou hub SmartThings compatibil cu Matter și vă va permite să vă conectați la termostate, iluminat și prize de curent și multe altele.

Sony și-a folosit conferința de presă de la CES 2023 pentru a dezvălui conceptul Afeela, care a fost creat în parteneriat cu Honda, care se așteaptă să fie pe șosea până în 2026. De asemenea, ne-a oferit o primă privire asupra adaptarii cinematografice Gran Turismo cu Archie Madekwe, Orlando în rolul principal. Bloom și David Harbour. De asemenea, Sony rula primele sale demonstrații ale PlayStation VR2.

VW a folosit CES 2023 pentru a arăta VW ID.7. Aceasta este prima dezvăluire a următoarei mașini electrice a VW, de data aceasta sub formă de sedan/berlină, dar încă bazată pe platforma MEB. Promite o autonomie de 434 de mile, dar momentan nu știm cu adevărat cum arată, deoarece VW îl păstrează sub acest camuflaj special care schimbă culoarea.